úterý 1. dubna 2014

Velikonoce v the Sims 3


Velikonoce v the Sims 3


V našem světě jsou velikonoční svátky, pomineme-li jejich křesťanský původ, hlavně oslavou jara a zrození nového života. Slunce konečně vychází dřív a zapadá déle, počasí je teplejší, i když častěji prší a všechno kolem kvete. 

V simíkovském světě jsou Velikonoce pojaty trochu jinak než bychom čekali. Simíci bohužel nehoní s pomlázkou siminky a nekoledují, což by se nám určitě líbilo. Celý svátek jara je ve hře pojatý jako oslava těch nejkrásnějších citů, které k sobě simíci mohou chovat, slaví totiž Den lásky. Přestože nám název připomíná spíš Valentýna, jedná se o jarní záležitost, něco jako náš První Máj. Všichni simíci  mají volno. Děti a teenageři jsou v tento den šťastnější než kdy jindy, protože jsou prázdniny. Je to příležitost vyrazit do parku s rodinou, vaší velkou láskou nebo si domluvit rande naslepo. Na Den lásky si totiž kromě jiného nemůžete nechat ujít jarní festival, který nabízí i nějakou ryze velikonoční zábavu, a to hledání a sbírání velikonočních vajíček, která jsou rozmístěná na festivalovém pozemku. Když budete mít štěstí, váš Simík najde parádní výstavní kousek – zdobené vejce úplně jako od Fabergého . Festivalový pozemek toho nabízí vašim simíkům mnohem víc. Je to místo jako stvořené k seznámení, protože láká sousedy z celého města. Kdo ví, třeba právě tady najdou svou spřízněnou duši.

Venku se toho na jaře dá dělat opravdu dost, ovšem jestli vám to počasí dovolí… S dodatkem Roční období přišlo aprílové počasí, které kromě teplých slunečných dní občas potrápí simíky výkyvy teplot, deštěm a kroupami. Neměli by si tím nechat zkazit náladu, ostatně je toho tolik co se dá ve velikonočním období dělat. Co takhle zůstat doma a uspořádat párty? Možností máte hned několik. Na párty u bazénu je přece jenom trochu brzo, ale večírek s hostinou vypadá jako skvělý nápad a ti z nás, kteří mají dodatek Studentský život, mohou třeba pozvat své sousedy na posezení u táboráku. Některé zamilované dvojice se dokonce rozhodnou v Den Lásky zpečetit svůj vztah a uzavřít sňatek.

Přípravy na párty rozhodně nedoporučuju zanedbat. Bude vás to stát dost simoleonů, ale pokud chcete, aby se o vaší jarní grilovačce s přáteli mluvilo ještě celá léty, musíte něco obětovat. Každého simíka zaručeně nadchne možnost dát si osvěžujíci drink u baru, zatancovat si na oblíbenou hudbu nebo se uvolnit při klábosení ve vířivce. Pokud chcete oslavy protáhnout až do pozdních večerních hodin, zkuste najmout dýdžeje a vytvořit žhavou atmosféru pro zamilované dvojice. Jen pozor aby se vám někteří z vašich hostů „nezapomněli“ ve vaší ložnici J Při plánování večírku je nejlepší obvolat hosty s pozvánkou už předchozího dne večer nebo nejpozději ráno a párty naplánovat na odpoledne. Jestli se rozhodnete pro párty s hostinou, odpadá starost o přípravu jídla, protože sousedi přijdou s talíři plnými vlastnoručně uvařených dobrot. Ovšem pokud se chcete blýsknout svými kuchařskými dovednostmi a nějakým speciálním receptem, můžete to udělat tak, jak to dělám já a připravit svým přátelům dobroty sami. Zahradní gril je jasná volba. Následujícími recepty se navíc můžete inspirovat při přípravě opravdového jídla u vás doma.


Letošní Velikonoční pondělí vychází na 21. dubna. Ať už budete ten den hrát the Sims 3 nebo ne, určitě si udělejte čas a uspořádejte svým simíkům krásné oslavy jara, na které jen tak nezapomenou ;)

***
Brzy se můžete těšit na další články a recepty

by Aronoele
2014

2 komentáře:

  1. Moc hezký článek. Poutavě napsané. Obdivuji tvůj elán a chuť do tvorby. Jsi velmi kreativní a nápaditá. Držím palce aby tě to bavilo co nejdéle. A aby ti tu chuť nic nepokazilo. Jo a tvůj blog je čím dál tím lepší!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, moc si toho vážím Jarko. Tvůj blog obdivuju už léta a myslím, že na tvou vytrvalost a zanícení do tvorby jen tak někdo nemá... :) Můj blog je prvotina a běh na dlouhou trať - co se týče uspořádání a vzhledu, budu se teď snažit ho celý změnit a vylepšit. Spousta věcí se teprve učím. Každopádně mám radost z takovýchto komentářů, právě ty mi dodávají elán a chuť do tvoření... momentálně pracuji na videu, to je další pole působnosti na kterém se chci vydovádět :D

      Vymazat